slam poetry

2018.03.09. 10:37

Slamtől szemben álltak a fiatalok Szombathelyen

A Savaria Slam Poetry csapata ismét félrerakta a mikrofont, és mint ősember a fáról, lemászott a színpadról, hogy ismét egy szövegközpontú estet tartson.

Lutor Katalin

Székely Zoárd képviseli majd az SSP-t az országos versenyen Fotó: Nagy Jácint

A klubestek alapja a show, viszont eljön az a pont, amikor a mikrofon mögé bújt arcok is többet szeretnének mutatni magukból.

Az est igazán workshop jellegű lett – megtörtént a teremtés. Az első feladatban néhány sorból kellett kitalálni, mire gondolhatott a költő. Majd a központi témák listára kerültek, ezekből lehetett új szövegeket, sorokat, rímpárokat alkotni. A beesteledett és a kétkedés szavakra egész slam poetry szövegek is születtek.

Székely Zoárd képviseli majd az SSP-t az országos versenyen
Fotó: Nagy Jácint

Régebbi versenytémákat is felelevenítettek, ebből lett a Keresd a párod! játék. A hasonló kérdéskörökben mozgó szövegeket a slamköltők egymással szemben állva mondták.

Fontos bejelentést is hallottunk: március 24-én Szegeden, az Országos Slam Poetry Találkozón mérethetik meg szövegeiket az ország klubjai: egy edző és egy mentorált minden csapatból. A Savaria Slam Poetryt Székely Zoárd képviseli, edzője pedig Mersich Ádám lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában