WsSz

2018.03.20. 13:00

A sztárságról nyílt kiállítás Szombathelyen

A sztárságról nyílt fotókiállítás a Weöres Sándor Színházban. A tárlatot Várkonyi Mátyás, a Sztárcsinálók rockopera zeneszerzője nyitotta meg.

Lutor Katalin

A bemutató előtt Várkonyi Mátyás zeneszerző nyitotta meg a Star kiállítást. A háttérben Oroszy Csaba Fotó: Nagy Jácint

 

A bemutató előtt Várkonyi Mátyás zeneszerző nyitotta meg a Star kiállítást. A háttérben Oroszy Csaba Fotó: Nagy Jácint

Tíz alkotó, tíz alkotás, egy téma, de tíz különböző megoldás. Az első fotóhoz megérkezve mindenki mosolyog: Jordán Tamást ábrázolja babérkoszorúval. A kép címe: Sztárcsináló. Mi is lehetne más egy színházigazgató.

A sztárok csillagok, mondja Várkonyi Mátyás Erkel-díjas zeneszerző, aki izgalommal várja a megnyitó utáni bemutatót. A képekre nézve eszébe jut: az ő alkotásaiban is feltűnnek úton-útfélen a csillagok. S az, hogy most itt állhat sem árulkodik másról, csak a csillagok állásáról. Az első magyar rockopera, a Sztárcsinálók is a csillagok alatt született: egy Zsiguliban Zsennye környékén. Aztán a kis vasi település adott otthont az igazi zeneszerzésnek és szövegírásnak is.

A színház fotósát, Mészáros Zsoltot kérdeztük kiállított alkotásáról: a Sztárcsinálókhoz készített kisfilm forgatásakor Gonda Katát fényképezte limuzinban, neonfényben. Először egy Broadway-fotót szeretett volna kiállítani, meséli, aztán úgy döntött: izgalmasabb újat alkotni. És egyébként is, mi illene ide jobban, mint Marilyn Monroe alakjának újrateremtése?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában