hangversenybérlet

2018.04.13. 12:00

Hét tehetség zenész mutatkozott be Szentgotthárdon

Hét fiatal tehetség mutatkozott be a hangversenybérletben. Valamennyien a gotthárdi zeneiskolában alapozták meg tudásukat.

Horváth R. László

Heten hatféle hangszeren játszottak Fotó: Makkai Dóra

Horváth Bettina Sebestyénné Németh Eszter növendéke, a Grazi Művészeti Egyetem másodéves hallgatója. A lány a középiskolai országos furulyaversenyen második helyezést ért el.

Hurtik Rita Bene Krisztina tanítványa volt, jelenleg a Széchenyi István Egyetem elsőéves hallgatója Győrben. Rita hegedűn J. S. Bach a-moll szonátájának második tételét szólaltatta meg.

Rápli Pétert édesapja, Rápli Róbert tanította. Az ifjú klarinétos tavaly a Magyar Állami Operaházzal turnézott a Sziget Fesztiválon, idén

elnyerte az amerikai Virginia Commonwealth University ösztöndíját.

Csukly Tamást Bene Krisztina oktatta a hegedűjáték fortélyaira. Jelenleg Grazban tanul BA-képzésen. Tervei között a diploma megszerzését követően egy

vonósnégyes megalakítása szerepel.

Heten hatféle hangszeren játszottak Fotó: Makkai Dóra

Kovács Lili Eszter első zenetanára Hajtó Nóra volt.

A Széchenyi István Egyetem hallgatója tavaly különdíjas lett az iskola TMDK versenyén. A koncertpódiumon Ligeti György szóló gordonkaszonátájának I. tételét prezentálta.

Csomós Vince Gazdag Jánosnál kezdte ütőtanszakos tanulmányait. Három hete, a Debreceni Országos Rézfúvós és Ütőhangszeres Versenyen második díjban részesült.

Papp Tamás a szentgotthárdi zeneiskolában Csukly Gergely növendékeként kezdett el zongorázni. Jelenleg Budapesten a Bartók Béla Konzervatórium növendéke. A zongorista a jövőben külföldön szeretné folytatni zenei tanulmányait.

A közönség vastapssal jutalmazta a „hetek” zenei teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában