versutca

2018.04.10. 16:07

Izgalmas újdonsággal készült Szombathely a magyar költészet napjára

Versutcát építenek április 11-én a magyar költészet napján Szombathelyen - közölte az MTI-vel hétfőn Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa.    

MTI, gro

Interaktív programot szerveznek, amelybe igyekeznek bevonni a város iskoláit és civil szervezeteket – mondta Novák Edina. Ismertetése szerint szerdán délelőtt Szombathelyen a megyei művelődési és ifjúsági központ előtti téren, a Petőfi- szobor és a közeli sétányon található Weöres Sándor szobor között egy kötelet feszítenek ki. Erre olyan lapokat csiptetnek, amelyekre 1823 és 1989 – vagyis Petőfi Sándor születésének éve és Weöres Sándor halálának éve – között magyar költők által írt verseket nyomtattak. Az így kialakított „versutcába” mindenki elhozhatja és „beépítheti”, fel is olvashatja az általa leginkább kedvelt magyar verseket – tette hozzá Novák Edina.

Több helyen számíthatunk programokra is:

1.számú Idősek Klubja (Pozsony u. 47.): 10.30-kor Felolvasás az Időskorúak Gondozóházában ellátásban részesülőknek.

III. számú Idősek Klubja (Váci M. u. 1-3.): 13.30-kor Irodalmi Kávéház. Téma: a Magyar Költészet napja. Közreműködik a Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület.

Berzsenyi Dániel Könyvtár: 17 órakor Pődör György: A tizenkét drágakő legendája című kötetének bemutatója. Az est moderátora: Devecsery László író, költő. A résztvevőket köszönti: Nagy Éva igazgatónő. A bányászat mai világáról, a szerzővel való barátságról és a kötetről mondja el gondolatait az Eoszén Kft. ügyvezetője, Fekete István. Közreműködnek: Kelemen Zoltán színművész, Németh Szabolcs és Mészáros Balázs rézfúvós duett.

+ Bük. Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Színházterme: 12.50-kor Olvasószemüveg. Rendhagyó irodalomóra a Költészet Napja alkalmából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!