Folytatás

2018.04.23. 07:30

Megjelent a vasszilvágyi származású költők legújabb versválogatása

Az otthon sziluettje címmel jelent meg három vasszilvágyi származású költő, Devecsery László, Pődör György és Bódi Tóth Elemér közös versválogatása. Harminc év után készítettek ismét összegzést.

Bakos Ágnes

Pődör György és Farkas Csaba, a Szülőföld Kiadó igazgatója az ünnepélyes és népes könyvbemutatón Fotó: Bakos Ágnes/Vas Népe

Éppen harminc éve, 1988-ban jelent meg Az otthon sziluettje című versgyűjtemény. Most elkészült a második rész, a Szülőföld Kiadó gondozásában olvasható. Folytatásról van szó, ezért nem változtattak a címen, csak kapott egy kettes számot – mondta el Pődör György a tegnap délután, természetesen Vasszilvágyon tartott könyvbemutatón. Megtelt a művelődési ház, jöttek helyből és sok elszármazott is kíváncsi volt a falu költőire, akik felolvastak a régi és a most megjelent válogatásból is. És meséltek: szülőföldről, családról, barátságról, költészetről, vagyis az életről. És az elmúlásról is. Pődör György úgy jellemezte a kötetet, hogy az nem fénykép: árnyékkép, sziluett. – Itt él benn – a szívére mutatott. Tapsot kapott.

Pődör György és Farkas Csaba, a Szülőföld Kiadó igazgatója az ünnepélyes és népes könyvbemutatón Fotó: Bakos Ágnes/Vas Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában