Koprive

2018.04.13. 07:00

 Megtöltötték a Bartók Termet horvát zenével

A Bartók Terem két hétvégi estén telt meg zsúfolásig a horvát zene iránt érdeklődőkkel a szentpéterfai Koprive tamburazenekar negyedik lemezbemutató koncertjén.

Civil/László Antal

Grisnik Petra színésznő énekel a zenekarral Fotó: László Antal

 

Grisnik Petra színésznő énekel a zenekarral Fotó: László Antal

A zenekar idestova két évtizedes fennállása óta nemcsak a hazai folklórrendezvényeken tette ismertté magát, hanem rendszeres fellépője lett külföldi világzenei fesztiváloknak is. Több alkalommal koncertkörutat tett az együttes az Egyesült Államokban. Repertoárjában megtalálhatók népszerű zeneszámok tamburás változatai, a Magyarország különböző tájegységein élő horvátok zenéje, a horvátországi dallamvilág és természetesen az ezek hatásait nem nélkülöző, a szentpéterfai zenei hagyományokból táplálkozó, saját szerzeményű

zeneszámok, horvát és magyar dalok is. Az eredetileg egy estére tervezett koncertet a nagy érdeklődés miatt kellett megduplázni, mindkét alkalommal az elővételben eladott jegyek alapján telt házra lehetett számítani.

A műsor sztárvendége volt Grisnik Petra, a Budapesten élő, ugyancsak horvát gyökerekkel rendelkező színésznő, valamint a Koprive zenekarral gyakran együtt fellépő burgenlandi Klapa Pinkovac Kórus (Güttenbach).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában