Lili a szeretetért dolgozik

2018.05.13. 08:00

Bemutatta segítőtársát és a róla, vele készült könyvet Sárváron a Vakvagány

A Vakvagány lányként ismert Horváth Nikoletta író-blogger volt a Sylvester Könyvbarátok Klubjának vendége a sárvári könyvtárban. Niki az Öröm ABC után most második kötetét és annak főszereplőjét hozta magával a bemutatóra.

Pajor András

A Vakvagányt és Lili kutyát barátai is köszöntötték Sárváron Fotó: Pajor András

Fotó: Pajor András

Hűséges társáról, Lili kutyáról, a vele való különleges kapcsolatról szól a Kutyaszív szeretet. A lehető legszorosabb kontaktus köti össze Nikit vezetőkutyájával, most erről, bensőséges kapcsolatukról ír. A megismerkedés pillanatairól, a kiképzésről, a mindennapokról. – Volt látóként nem tudtam elképzelni, hogy egy fehér botra bízzam a tájékozódásomat. Így a szüleimtől kértem egy kutyust – válaszolt a Lilivel történt ismerkedés előzményeiről Horváth Enikőnek, a beszélgetőtársnak Niki, a fiatal írólány.

A Vakvagányt és Lili kutyát barátai is köszöntötték Sárváron Fotó: Pajor András

- Nagyon szeretek játszani a szavakkal, és a kutyaszív szeretet, a csupa szív szeretetből jött. Én és Lili is megszólalunk benne, kicsit párbeszédes formában. Fejezetenként ő is „ugató” szóhoz jut. A kiképző iskolában Lili kutya volt volt a legnagyobb zsivány. Azonban már tíz éve kísér, ez a hosszú idő nagy ritkaság. Felkészültem, hogy egyszer majd elfárad és nem tud segíteni. Lili munkakutya, de ő ezt nem másért, csak szeretetért teszi – fogalmazott különleges kötelékükről Horváth Nikoletta. A jelenlévők a fáradhatatlan „lány-őrző eb” könyvbemutatóján még közelebb kerülhettek a nehézségek ellenére is életvidám Vakvagányhoz, Horváth Nikolettához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában