Premier

2018.05.11. 15:00

Ma indul a boszorkányüldözés Szombathelyen

Mindeközben Salemben tetőfokára hág a boszorkányüldözés: Arthur Miller drámájából Alföldi Róbert rendezte meg az évad utolsó nagyszínpadi előadását. Premier: ma 19 órakor.

Ölbei Lívia

Az alázás fokozatai. Mertz Tibor, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili, hátul Fekete Linda. Középen Vlahovics Edit Fotó: Szendi Péter/ VN

 

Az alázás fokozatai. Mertz Tibor, Kálmánchelyi Zoltán, Nagy Cili, hátul Fekete Linda. Középen Vlahovics Edit Fotó: Szendi Péter/ VN

Boszorkányok pedig nincsenek! Vagy mégis? Ha egy közösségben valaki boszorkányt kiált, biztos akadnak, akik a segítségére sietnek és beállnak a kórusba. Csak kegyetlenebb a dolog, ha a hadjáratot fiatal lányok – szinte még gyerekek? – indítják. Lehetne játék is, de nem az, mert átlépnek egy határt: emberek halnak meg, egyik a másik után. Alföldi Róbert a drámaszöveget megtisztította minden sallangtól, a színpadot pedig – díszlet, jelmez: Kálmán Eszter – telehordta történelmünk és személyes életünk kellékeivel. A salemi boszorkányok azt mutatja meg, ahogyan a látszólag racionális hétköznapok réseiből előtüremkedik a pokol. A színpadon Bányai Kelemen Barna, Bánfalvi Eszter, Fekete Linda, Jordán Tamás, Hartai Petra, Kiss Mari, Vlahovics Edit – és sokan mások. 16 éven felülieknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában