Magyar zeneszerzők művei

2018.06.20. 20:00

Alsóőrön adott nagy sikerű koncertet a vépi Trilla Énekegyüttes

A vépi Hatos iskola Trilla Énekegyüttese az  UMIZ (Magyar Média és Információs Központ) meghívására adott nagy sikerű koncertet az alsóőri (Unterwart) katolikus templomban.

VN

Magyar zeneszerzők műveit adták elő Fotó: Bándoliné Pájer Éva

A 2016 szeptemberében alakult fiatal együttes e rövid idő alatt többször bizonyította tehetségét. Első díjukat a vépi Hatosfogat Fesztiválon 2017 tavaszán kapták, 2018-ban ugyancsak ott arany minősítést érdemeltek ki. 2017 szeptemberében egyik nyertesei voltak a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt kóruspályázatnak. 2018 tavaszán az Éneklő Ifjúság megyei minősítő hangversenyén a kiemelt „A” kategóriában bronzérmet szereztek. A Bodáné Szabó Andrea karnagy vezetésével működő együttes a fellépésre magyar zeneszerzők (Bartók Béla, Kodály Zoltán, Daróczi Bárdos Ferenc, Balázs Árpád) műveiből válogatott.

Magyar zeneszerzők műveit adták elő Fotó: Bándoliné Pájer Éva

A közreműködő szólisták (Boda Borbála – zongora, Kardos Fanni – furulya) a szombathelyi Művészeti Szakgimnázium zenei tagozatának növendékei voltak. Az intézmény zongoratanára, Császárné Flier Edit Liszt Ferenc E-dúr Petrarca szonettjét adta elő. Éder Tamás, a győri Széchenyi István Egyetem zeneművészeti intézetének hallgatója Alessandro Marcello művét szólaltatta meg oboán. A kórust Seregély Krisztina, a Bartók Béla Zeneiskola tanára kísérte zongorán. A koncert után a fellépők és a közönség koszorúzáson vett részt Galambos Iréneusz atya szobránál, majd a helybéli magyarok vendégül látták a vépi gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában