rések a falon

2018.06.25. 13:00

Max-örvény a celldömölki vulkánnál

Egyéjszakás kaland volt, de jó volna megismételni. A Kemenes Vulkánpark különleges kiállítással kapcsolódott be a Múzeumok Éjszakája programjába.

Ölbei Lívia

Az első egyéjszakás kaland a vulkánparkban Fotó: Unger Tamás/ VN

 

Mesebeli látványt nyújt a Vulkánház ezen a mesebeli estén. A refl ektorok sejtelmes fényében meglátjuk, ami nappal sose látszik: a beton és a sötétben tényleg vulkánszerű vörösben izzó corten acél különös textúráját. Shakespeare valami ilyesmire gondolhatott, amikor megírta Szentivánéji álom című vígjátékát: a vulkánpark a város szélén pont olyan, mint a híres Athén melletti erdő. Itt minden megtörténhet. A bejárathoz vezető falon a rések most mintha megsokasodtak volna: Erdélyi Zsolt Max festőművész Rések a falon címmel hét festményét akasztotta ki, állította sorba – de hátra van még a megnyitó. Vagy inkább avatás. Beavatás. Söptei Eszter, a ház igazgatója Max társaságában lépi át a határt: áttörik a falat, aztán sorban letépik az összes képről a csomagolást. Fölizzanak a ragyogó Max-színek, örvénylik a Max-vulkán. Zajzene szól. Oberon, Titánia és Puck is itt van valahol.

Az első egyéjszakás kaland a vulkánparkban Fotó: Unger Tamás/ VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában