Turandot a sportházba érkezik

2018.06.08. 12:00

Operát az Operából – nemcsak Budapesten, hanem Szombathelyen is

Az élet összessége benne van az operákban - mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója Szombathelyen annak a hiánypótló CD-gyűjteménynek a bemutatóján, amely 35 teljes operát és egy tanulmányfüzetet tartalmaz.

SZMK

A Magyar Állami Operaház az ország legnagyobb nemzeti kulturális intézményeként küldetésének tartja, hogy minél több magyarlakta településre eljusson az a műfaj, amelyet képvisel. Ennek jegyében született meg tavaly novemberben a Magyar Opera 200 című kiadvány, amely a 2018/19-es évadban az Operát az Operából! címmel meghirdetett turnét kíséri. A sorozatban november 25-én Puccini Turandotja érkezik az Agora – Művelődési és Sportház színpadára. Az operát Szabóki Tünde, Kiss Péter, Rácz István, Kovácsházi István és Sáfár Orsolya előadásában, a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara közreműködésével láthatja-hallhatja a közönség. A produkciót Héja Domonkos vezényli.

Ókovács Szilveszter igazgató és Puskás Tivadar polgármester a
városházán Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

A hiánypótló CD-gyűjteménnyel csaknem ezer könyvtár és zenei intézmény gyűjteménye gazdagodik. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója személyesen adta át a kiadványt dr. Puskás Tivadar polgármesternek is, aki örömmel fogadta az ajándékot, és emlékeztetett Szombathely gazdag zenei életére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!