Kultúrateremtő lehetne

2018.08.22. 07:00

Bezárta kapuit a művésztelep Szentgotthárdon

Tizenhetedik alkalommal találkoztak a nemzetközi művésztelep alkotói Szentgotthárdon, ahol egy hetet töltöttek a Rába-parti városban.

Civil/Horváth R. László

Csuta György, Hirnök József és Geric Ferenc

Fotó: Horváth R. László

 

Csuta György, Hirnök József és Geric Ferenc
Fotó: Horváth R. László

A Szlovének Házában megszervezett képzőművészeti tábor az idén is a Magyarországi Szlovének Szövetsége és a Lendvai Várgaléria együttműködésének köszönhetően, Szentgotthárd önkormányzatának támogatásával jött létre. A kilencfős, nyolc festőből és egy szobrászból álló csapatot Hirnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke fogadta. Geric Ferenc művészeti vezető elmondta: az elmúlt évek során nagyon sok kortárs művészeti anyag került a gyűjteménybe. Huszár Gábor polgármesterrel azon fáradoznak, hogy Szentgotthárdon találjanak egy galériahelyiséget, amely otthont adhat az alkotások állandó, illetve időszaki kiállításának.

– A kiállítótér nem csak a művésztelep alkotófolyamatának lenne egyfajta ideális kimenete. Kultúrateremtő is lehetne Szentgotthárd életében

– fogalmazott Geric Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában