zene

2018.08.01. 20:14

Igazi sztárparádé az osztrák faluban

Augusztus 9–11. között rendezik meg a 19. Picture On rockfesztivált. A Szombathelytől 20 kilométerre lévő burgenlandi település 350 lakója ilyenkor naponta 3500 vendéget fogad.

Kozma Gábor

A Calexico is fellép Fotó: picture on

A koncerteket a falu központjában, a templomnál kialakított nagyszínpadon, illetve a mellette lévő almáskertben tartják. Az elmúlt években olyan világsztárok léptek fel a kis faluban, mint Jimmy Cliff , a Uriah Heep, a NoFX, a Gentleman, a Colosseum, a Whitesnake, a dEUS, az Ektomorf, vagy Wallis Bird. És most sem adják alább, hiszen sikerült leszerződni a Calexicóval. A szervezők egyike, Szabadfi Zoltán elmondta, hogy ezzel egy évek óta dédelgetett álom válik valóra. – Az USA-ból érkező bandánál kevesen ötvözik sikeresebben a különféle zenei irányzatokat.

A Calexico is fellép Fotó: picture on

A country, a rock, a folk és a mexikói mariachi stílusjegyei egyedi, összetéveszthetetlen hangzást kölcsönöznek a csapatnak – hangoztatta. Az eseményre a három nap alatt több mint 10 ezer embert várnak, a sportpályánál hatalmas kempingtábort alakítanak ki. Ilyenkor a település valamennyi lakója besegít, házi ételeket és italokat is kínálnak. Az idei fesztivál húzónevei közé tartozik még a The Darkness és a Ten Years After. A legendás Woodstock-veteránok idén ünneplik 50 éves (!) jubileumukat a színpadon. Többek között fellép a Sepultura, a kaliforniai Lagwagon és az Ausztriában is rendkívül népszerű Ocho Macho. De ott lesz a vasi kötődésű Fatal Error és a szintén magyar The Scarlet. A Picture On nélkülözhetetlen zenei csemegéje a magyar– horvát zenészekből álló Zahoracka Banda és a szentpéterfai Koprive zenekar is. KOR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában