rockfesztivál

2018.08.24. 10:00

Koncert a kápolnáért Sitkén

Két napon keresztül kínál rockcsemegéket az egyik legnagyobb múltú zenei fesztivál a Hercseg-hegyen.

VN

Tavaly is több ezren voltak kíváncsiak a kápolna tövében rendezett fesztiválra

Fotós: VN-archív/Szendi Péter

Harminckettedik alkalommal költözik a magyarországi rockzene krémje a sitkei kápolna tövébe, az idén ismét két napig – ma és holnap – dübörög a zene a hagyományosan nyárzáró rockfesztiválon. Facebookoldalukon azt ígérik a szervezők: pénteken „bedörrentik” a rock ’n’ rollt. Erről 16 órakor a Galeri, majd a Smoking Frog gondoskodik. 19 órakor – egyenesen Sopronból – érkezik a Moby Dick, 21 órakor a vasi legenda, a Lord zenél, a kitartó rockereknek 23 órától a heavy metal csapat, a Pokolgép zúzza. Szombaton kora délután a szombathelyi Bagatell muzsikájára hangolódhatnak a fesztiválozók, 15.30 és 17.30 között a Jump Rock Band és a Falcon Project lesz színpadon. 17.30- kor beindul a rockhenger az idén nagykorúvá vált Depreszszió zenekarral.

Tavaly is több ezren voltak kíváncsiak a kápolna tövében rendezett fesztiválra
Fotó: VN-archív/Szendi Péter

19.15-kor ezrek örömére fellép a magyar nemzeti rockbanda, a Kárpátia, 21 órakor a Karthago, végül 23 órakor a Mobilmánia hozza újra lendületbe a fáradt rockereket. A tavalyi fesztivál nézőszáma, sikere azt bizonyította, hogy a rockzene közönsége nem fogy, sőt erőteljesen gyarapszik: Sitke három generáció ízlését kiszolgálja. Ennek is köszönhető, hogy tavaly – amenynyiben szülői felügyelettel érkeztek – a 14 év alatti gyerekek belépőjéért nem kellett fi zetni. Idén sem lesz ez másként, ezenkívül a parkolás is ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!