Született tehetségek

2018.08.16. 20:17

Körmendi fotósok, iparművészek mutatkoztak be

A Körmendi Napokon egymás után két kiállítás is nyílt csütörtökön. A Született tehetségek című tárlat a Sala Terrena Galériá ban, ahol tizennyolc helyi művész alkotásait lehet megnézni, a Batthyány Örökségközpont félemeletén két helyi fotós munkáit.

Markó Petra

Jámbori Tamás és Jene Sándor (középen) tárlata csütörtök délután nyílt meg

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

 

Jámbori Tamás és Jene Sándor (középen) tárlata csütörtök délután nyílt meg
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Hatodik alkalommal hirdetett a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár bemutatkozási lehetőséget azoknak, akiket mások vagy önmaguk tehetségesnek látnak. A művészek műfaji, tematikai, technikai megkötés nélkül képző- és iparművészeti alkotásokat, valamint fotókat egyaránt leadhatnak. Így a míves porcelántól a festményeken, grafi kákon át a pirográfi ákig és horgolásokig idén is széles a kiállított tárgyak tárháza.

– Az alkotás, a „valamit létrehozni” igénye mindenkiben ott van.

De kell hozzá tehetség, művészi hajlam és bátorság is, hiszen ez a tizennyolc alkotó felül tudott emelkedni másokon és megmutatják mindenkinek, mit tudnak – mondta a megnyitón H. Vörös Márta, a kulturális központ igazgatója. A helyi kulturális intézmény felkérésére hazatért Körmendre a Harcok és arcok című hagyományőrző kiállítás is. Jámbori Tamás és Jene Sándor harminc nagyméretű fotón mutatja be az elmúlt évek legjobb pillanatait a helyi hagyományőrző csoportok életéből. Előbbi kiállítást szeptember 2-áig, utóbbit szeptember 20- áig lehet megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában