paverpol technikával

2018.08.27. 21:06

Történelmi alkotások születtek az Ave Savaria! felhívásra

A karneváli forgatagból egy csendesebb helyre, a Palace Bistro & Clubba látogattunk, ahol paverpol technikával készített alkotásokat díjaztak különleges gravírozott ajándékokkal.

Lutor Katalin

Saly Rita Veronika tárlatvezetést tartott Fotó: Lutor Katalin / VAs Népe

Egészen az ókorig visszanyúltak azok az alkotók, akik részt vettek az Ave Savaria! pályázaton. A technika közös volt: a paverpol köré épült, azonban a megvalósítás a kisplasztikáktól egészen a képekig terjedt. A készítők komolyan vették a feladatot: Csomák Lászlóné igazi ókori pénzérmékről vett lenyomatokkal díszítette szobrát, a légiós katona pedig élethűségében majd megszólalt.

Saly Rita Veronika tárlatvezetést tartott
Fotó: Lutor Katalin / VAs Népe

Katonáné Tóth Judit, a Pavepol Kelet-Európa és Ausztria képviselet vezetője szakmai szempontból értékelte, kategorizálta az alkotásokat, kiemelve a készítők egyediségét, amely által könnyű kitalálni: melyik kihez tartozik. Oklevelet és gravírozott vázát vehetett át minden résztvevő Kiricsi Cecíliától, a különdíjakat pedig Katonáné Tóth Judit és Saly Rita Veronika adta át a legizgalmasabb művekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában