komoly inspiráció

2018.08.26. 12:00

Turnéra készülődik a Smoking Frog – A Kalapács zenekartól jött a felkérés

Nincs itt több tíz éves múlt, de annál több munka, odaadás és elhivatottság igen: a közeljövőben EP készül és egy komoly turnéra is elindul a Smoking Frog. A zenekar tagjaival beszélgettünk.

Lutor Katalin

Sitkén melegítenek be a turnéra

Fotó: Lutor Katalin / Vas Népe

Szombathelyhez egyre több sikeres zenekar neve kötődik – sikersztori ez is. Izgul, ünnepel és a kettő között rengeteg időt tölt a próbateremben a Smoking Frog zenekar. A tagokkal nem a múltba tekintettünk vissza, inkább a jövő felé néztünk reményekkel és izgalommal. A készülő EP-be, mondják, több energiát fektettek, mint az előző albumukba. Még azzal együtt is, hogy ez utóbbin sokkal több számnak adtak helyet. Ezekből már koncerten is hallhattunk némi ízelítőt, ugyanis a Mágnes című dal, amelyben Budapest mozgalmas valója szólal meg, már hónapokkal ezelőtt debütált a színpadon. A zenekar énekesváltáson is átesett – erről azért nosztalgiáztunk –, de Gerencsér Péter, aki később csatlakozott, így nyilatkozott: – Nagyon komolyan vett a csapat, sokkal inkább, mint én ezt az egészet, nyitottak felém, befogadtak. Most már mindannyian ugyanolyan intenzíven kiveszszük a részünket a munkából. A sűrű próbafolyamat pedig meghozta gyümölcsét: – Most már nemcsak öt ember zenél egymás mellett, hanem zenekarként működünk – mondta Lakics Ádám, a zenekar szólógitárosa.

Sitkén melegítenek be a turnéra
Fotó: Lutor Katalin / VAs Népe

Vasban a Sitkei Rockfesztiválon lehet találkozni legközelebb a zenekarral, utána egy kicsit elutaznak a csend hajóján. Turnéra indulnak ugyanis a Kalapács zenekarral: szeptembertől májusig. A srácok elárulták: a zenekar régóta komoly inspirációt nyújt nekik, Hábetler Péter ezt így fogalmazta meg: – Rommá hallgattuk. Így igazi megtiszteltetés is ez a felkérés, de nem fog a fejünkbe szállni a dicsőség. Komoly munkának tekintik, fejlődési, előrejutási lehetőségnek, szeretnék, ha az ország távolabbi pontjain is megismernék őket. A zenekar turnéra készülő öt tagja pedig: Gerencsér Péter – ének, Lakics Ádám – szólógitár, Hábetler Péter – gitár, Kapustka Csaba – basszusgitár, Kecskés Tamás – dobok. Sok sikert!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában