menüettek, népdalok és indulók

2018.10.02. 20:22

Koncertet tartottak Szentgotthárdon a zenei világnapon

A Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola kamarakoncerttel örvendeztette meg az érdeklődőket a zene világnapján.

Horváth R. László

A színházban tartott zenei eseményen menüetteket, népdalokat és indulókat szólaltatott meg a Szentgotthárdi Ifjúsági Fúvószenekar és a Rábavölgyi Vonószenekar. A zene ünnepén felléptek még a zenepedagógusok és tanítványaik.

A Rábavölgyi Vonószenekar Vladimir Löbl Schlosshoff-Szerenád című művével nyitotta minikoncertjét
Fotó: Horváth R. László

Sebestyénné Németh Eszter intézményvezető elmondta, projektzáró műsorral készültek a Yehudi Menuhin által 1975-ben javasolt ünnepre, amelyet minden esztendőben megtartanak a városban. Idén azért döntöttek a helyszín változtatás mellett, mivel a szervezők lehetőséget kívántak adni az ifjúsági fúvószenekarnak is tudásuk bemutatására.

– A színpadra lépő két zenei együttes az elmúlt tanévben sikerrel pályázott, így a nyári felkészítő tábor szervezése, valamint műszaki és technikai eszközök beszerzése a Nemzeti Kulturális Alap és a Muzsikáért Alapítvány anyagi támogatásával valósult meg – mondta köszöntő beszédében a művészeti iskola igazgatója. A Rábavölgyi Vonószenekar, amely a szentgotthárdi Takács Jenő Zeneiskola és az ausztriai Jennersdorfi Zeneiskola közös művészeti csoportjaként 1988 óta működik, az idei évben Szentgotthárd Város Díszoklevele kitüntetésben részesült. Nem titkolt céljuk Takács Jenő burgenlandi magyar származású zeneszerző életének és művészetének népszerűsítése. HRL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!