Sport és latin zene

2018.10.29. 14:15

Ruben és Joaquin először együtt az esélyegyenlőségi sportnapon

Sport és zene, hogy mindenki jól érezze magát.

Ölbei Lívia

A Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete Ifjúsági Csoportja egyrészt azért hívta meg Ruben La Vozt hétvégi esélyegyenlőségi sportnapjára, mert tagjai szeretik a latin zenét, másrészt azért, mert tudják róla: nemegyszer odaállt már jótékonysági kezdeményezések mellé.

Fotó: Ohr Tibor

Ruben pedig ismét meglepetéssel szolgált: a dominikai énekes-gitáros az esélyegyenlőségi sportnapon lépett fel először együtt zenésztársával, Joaquin Serranóval, aki Spanyolországból érkezett Vas megyébe. A két zenész gyorsan egymásra talált (hiába, a tehetség utat keres, utat talál a másikhoz), úgyhogy nem volt kérdés, hogy közösen is fel kell lépniük.

Ekkor érkezett a meghívás a mozgássérültek egyesületétől, egészen pontosan Berki Viktóriától, aki 2006 óta vezeti önkéntes alapon az ifjúsági csoportot. Viktória azt mondja, igyekszik színes programot összeállítani, voltak már budapesti színházlátogatáson is.

Az esélyegyenlőségi sportnap megszervezését a MEOSZ (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége) pályázata tette lehetővé. Nem a versengés volt a cél az Arborétum Sportcentrumban, hanem valóban a részvétel, a jókedv, az együttlét. Negyvenöten jöttek el az ifjúsági csoport sportnapjára, többféle sportágat kipróbálhattak, köztük az olasz eredetű golyójátékot, a bocsát (olaszosan boccia), ez utóbbit a szintén szombathelyi Összetartás SE közreműködésével.

Ebéd után aztán következett a zene: Ruben La Voz és Joaquin Serrano kitettek magukért. Tüzes ritmusok és lírai dallamok váltották egymást, mindvégig szoros, eleven kapcsolatban a közönséggel. Ez volt Ruben és Joaquin első közös fellépése, de nem az utolsó. Lesz még!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában