LéleKöltő

2018.12.22. 10:00

Horváth Nikoletta harmadik kötete: találkozásokról, lélekről

Zsúfolásig megtelt a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadóterme Horváth Niki legújabb könyvének bemutatóján: LéleKöltő című kötetére sokan kíváncsiak voltak nemtől, kortól függetlenül. Kolléganőnket Nagy Éva igazgató kérdezte a kötetről.

Nemes Judit

Nagy Éva és Horváth Nikoletta a bemutatón

Fotó: Szendi Péter

A rutin és az évek – szokták mondani, ha valami nagyon gördülékenyen megy, annak ellenére, hogy nem éppen egyszerű dologról van szó. Ilyen a szereplés is, amely Horváth Nikolettának nem újdonság, nemcsak újságíróként-íróként tevékenykedik, hanem előadásokat tart: akár betegségéről beszél, akár a kiutakról, vagy négylábú segítőjéről, Liliről szól. Most legújabb kötete a LéleKöltő került a középpontba.

Nagy Éva és Horváth Nikoletta a bemutatón
Fotó: Szendi Péter

Az ember életében felbukkanó fontos találkozásokról írt: betegsége miatt sok időt töltött kórházban, ahol új arcokkal találkozott, akik egy idő után baráttá váltak – ebből a fejezetből az igazgatónő olvasott fel részletet. Ezek a barátságok, vagy akár az egyszeri találkozások is alakították, változtatták hozzáállását az élethez vagy a megváltoztatatlanhoz: mások tapasztalatai, életszemlélete bölcsebbé tették. A résztvevők kíváncsiak voltak Niki privát életére is: szó volt harmincadik születésnapjáról, az arra kapott meglepetésről és Liliről is.

Kolléganőnk beszélt közös projektjéről az egyik szombathelyi középiskolával, amelynek során kalandparkban készítettek filmet. LéleKöltő fő gondolata az író-olvasó találkozón is érezhető volt, Niki hatással volt a megjelentekre: szívből jövő derűjét, pozitív életszemléletét a résztvevők is átvették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában