Tárlat a színházban

2018.12.20. 07:00

Trifusz Péter kiállítása a WSSZ-aulában – A láthatatlan ember

Trifusz Péternél talán nincs is szelídebb, halkszavúbb alkotó. Öntörvényű, autonóm, mégis – vagy éppen ezért – gyakran vállal „alkalmazotti” feladatot. Ezúttal róla szólt a Miért szép? sorozat estje a WS Színházban.

Ölbei Lívia

Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója és Trifusz Péter tervező, grafikus a WSSZ-kiállítás megnyitóján

Fotó: Horváth Balázs

A koreográfia az első perctől megvan: Oroszy Csaba, Kaczmarski Ágnes és Dömötör Katalin „megszállják” a kiszemelt alkotó magánszféráját, hogy ellessenek minden apró, fontos pillanatot az alkotás folyamatából. Az így készült film a Miért szép? közönsége elé kerül.

Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója és Trifusz Péter tervező, grafikus a WSSZ-kiállítás megnyitóján
Fotó: Horváth Balázs

Van aztán zene, van irodalom, van beszélgetés – de a legfontosabb ilyenkor mégiscsak a bemutatott művész, akinek bevezetésképpen kiállítása nyílik. Trifusz Péter plakátjait Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója méltatta. Péter régóta felelős a meseboltos plakátokért, most pedig már tervezőként is jelen van a bábszínház életében. És a miénkben. A láthatatlan ember, aki hatással van arra, hogy mit hogyan látunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában