Mesebolt Bábszínház

2019.01.30. 07:00

Holle anyó és az eszelős didaxis

A Mesebolt Bábszínház alapműködéséhez hozzátartozik, hogy időről időre fölújít korábbi előadásokat. Most a 2011-es Holle anyó van soron. Csak egyvalaki a régi: Császár Erika, azaz Holle anyó. Bemutató: február 3-án 10 órakor.

Ölbei Lívia

A történet régi, az előadás új

Fotó: Horváth Balázs

A keddi sajtóreggelin Kovács Géza elmondta: 2011-ben Veres András rendező – és a Grimm-mese nyomán a bábszínpadi változat szerzője – olyan társulathoz érkezett Szombathelyre, amelynek színészei még csak ismerkedtek például a kesztyűs bábbal.

Ma (bár időközben voltak cserék) a nagy úton már másfelé járó csapat játssza el Holle anyó több változatban ismert, vándormotívumra épülő történetét, amelynek minimum két arca van. Pont, mint a hónak: puha és szép – de hideg és pusztító is lehet.

A történet régi, az előadás új
Fotók: Horváth Balázs

A mesén végighúzódó „eszelős didaxist” (Holle anyó a jót bünteti, a rosszat jutalmazza) a rendező reményei szerint sikerült elkerülni; például éppen a kesztyűs bábok által – amelyekben eredendően benne rejlik a humor, állítja Veres András. Igazi, szép paravános játék készül Császár Erikával, Gyurkovics Zsófiával, Kovács Bálinttal, Varga Borival, Takács Dániel zenéjével (a zeneszerző Indonéziából küldi a feldúsított dallamokat, ő is sokat tapasztalt az első Holle anyó bemutatója óta).

És Boráros Szilárd díszletei között, az ő kesztyűs bábjaival, amelyek közül egyet sem kellett átszabni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában