Dobolás szívből, Ataru-módra

2019.02.12. 08:00

A japán dobszínház koncertje a Tudás Ünnep ez évi első állomásán – Ataru Taiko a vépi színpadon

Először szerepelt vépi színpadon az Ataru Taiko ütőegyüttes. Telt ház, hálás közönség előtt léptek fel vasárnap a művelődési házban.

Tóth Kata

Szenvedélyes lendület, tökéletes összhang a színpadon Fotó: Horváth Balázs

Erős felütés és emlékezetes finálé, égbe emelkedő dobokkal. Közben hatvan perc szenvedély, lendület, ritmus, tökéletes összhang, sok játék, profizmus és eksztázis – ezt adta vasárnap a vépieknek az Ataru Taiko japán dobszínház. A városban eddig még nem jártak, de egyórás produkciójukkal számolatlanul szereztek maguknak új rajongókat.

A Tudás Fája Közalapítvány kulturális körutazásának legújabb állomásán Vörös Emil művészeti vezető és kilenc társa addig verte kitartóan a dobokat, míg egyetlen szívdobogássá-dobolássá állt össze a nézőtér és a színpad.

Szenvedélyes lendület, tökéletes összhang a színpadon Fotó: Horváth Balázs

A több koncertre elegendő repertoárral rendelkező csapat távol-keleti tradicionális hangszerekkel, taiko dobokkal, bambuszfuvolával adott elő történeteket, villantott fel részleteket Japán történelméből, kultúrájából.

 

Az est bevételéből a Tudás Fája Közalapítvány minél több vépi diákot, tehetséget szeretne segíteni, eljuttatni olyan helyekre, ahova máskülönben lehet, hogy nem jutnának el. Molnár Krisztina intézményvezető megköszönte a szervezők, támogatók munkáját, majd félig tréfásan, félig komolyan megígérte: nemsokára dobszakkört is indítanak az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában