Egész éves ünnepségsorozatra készülnek

2019.03.04. 08:00

Énekeltették a Concordia bál közönséget Kőszegen

Hajnalig kitartott a lovagteremben a Concordia bál közönsége. Egész éves ünnepségsorozatra készül a nagy múltú művészeti egyesület.

BTK

Bangó István és Bangóné Gyöngyi tánc közben

Fotó: Ohr Tibor

Különleges évad nyitánya volt az idén 160 éves Concordia-Barátság Énekegyesület szombati bálja, amelyre a megyéből és azon túlról is érkeztek asztaltársaságok. A jubileum jegyében tervezték az elegáns dekorációt – a Concordia színei, a kék és az arany köszöntek vissza, és többször elhangzott, milyen programok követik még a farsangit.

Hagyomány, hogy jó hangulatú, kötetlen műsor kíséri a bált: Szilágyi Miklós művészeti vezető magyar könnyűzenei klasszikusokat dolgozott fel négyszólamú vegyes karra, ezeket énekelték a kórustagok – a májusi kórusfesztiválon is ezek alkotják majd műsoruk gerincét. A közönség a karnagy bátorítására mosolyogva, tapsolva, énekelve csatlakozott hozzájuk. Megnyitójában Básthy Béla alpolgármester is arról beszélt, sokszor találkozhatnak még az idén a patinás művészeti egyesülettel az érdeklődők.

Bangó István és Bangóné Gyöngyi tánc közben Fotó: Ohr Tibor

Kiss Márton zongoraművész Csajkovszkij Évszakok sorozatából a Januárt és a Februárt, Liszt XII. rapszódiáját és a virtuóz La campenella átiratot játszotta. Számos tombolatárgyat sorsoltak ki a bálon, köztük kézzel faragott, aranyozott tükröt – Gudricza István faszobrász munkáját; dr. Szelinger Ferenc és Rajczi Imréné felajánlott festményeit.

Szilágyi Miklós a kórust vezényli, a közönséget is megénekeltette Fotó: Ohr Tibor

A Spectrum együttes hajnalig a parketten tartotta a táncolókat. A következő kóruspróbán szóba kerül majd, vajon mennyire sikerült megmozdítaniuk a közönséget és környezetüket akár a kórushoz való csatlakozásra, akár a programokon való részvételre, mondta Szilágyi Miklós. Május 25-én kórusfesztivál helyszíne lesz a Jurisics-vár, zenéről szóló tudományos ismeretterjesztő előadással, a környékbeli kórusok fellépésével, Bárdos Lajos zeneszerző Kőszegi énekének közös előadásával. Október 25–27-én pedig jubileumi koncertsorozatot terveznek ünnepi közgyűléssel, kortárs darabok ősbemutatójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában