Pécsváradi diákoktól az Aranyhídban

2019.04.25. 18:15

Szombathelyt rajzolták: ízelítő a tárlaton

Évek óta ír ki rajzpályázatot általános és középiskolák tanulói, illetve főiskolák és egyetemek hallgatói számára a Szombathelyi Szépítő Egyesület. A megyeszékhely jellegzetes épületeiről, szobrairól is érkeztek már hozzájuk pályamunkák – többek között a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézményének diákjaitól. Ezekből nyílt tegnap kiállítás az Aranyhíd EGYMI aulájában.

Tóth Kata

Gáll Dorina családi házas lakóterületet rajzolt: ragyogó, otthonos színekkel Fotók: Unger Tamás

A pécsváradi iskola rajzszakkörös „Kreatív gézengúzai” mutatkoztak be szombathelyi társintézményükben – szakkörvezetőjük, Bayer Zoltánné gyógypedagógus mondatait Bődi Lívia, a Szépítő Egyesület elnöke tolmácsolta a megnyitón. Kiderült, hogy a tanárnő 15 éve vezeti a szakkört, figyeli a pályázatokat, és válogat az aktuális lehetőségek közül. A gyerekek korcsoportok és sérültségük alapján vesznek részt a különböző témájú pályázatokon, emellett szabadon választhatnak, nem kell mindenkinek minden témáról rajzolnia.

 

A feldolgozandó témák elsősorban a hétköznapi életükkel kapcsolatosak, fontos társadalmi gondolatokat ébresztenek. A pedagógus elmondása szerint mind az értelmileg, mind a tanulásban akadályozottak meg akarják mutatni, hogy ők is tehetségesek, kreatívak. Hagyományt teremtettek azzal, hogy 2016-ban pályázati anyagot küldtek a felhívásra. Azóta minden évben jelentkeznek. Az alkotásokat május 10-ig bárki megnézheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában