Koreográfiai Verseny

2019.05.28. 18:26

Két első helyezett lett a Lajtha-versenyen

48. alkalommal tartották meg a májusfa-kitáncolást és a hozzá szorosan kapcsolódó Lajtha László Koreográfiai Versenyt múlt szombaton.

Markó Petra

Látványos táncos produkciókat láthatott a közönség Fotó: JT

A nívós eseményt a szervezők az ötletgazdának, Antal László Pro Urbe díjas koreográfus emlékének ajánlották. A rendezvényre sokan ellátogattak, ahol tíz néptáncegyüttes 16 koreográfiáját tekinthették meg. Idén az első helyezettnek járó díjat megosztva a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes „A csornai vasútállomáson” című előadása, valamint az ELTE SEK Szökős Táncegyüttes „Zselici banyalakodalom” című koreográfiája érdemelte ki.

Látványos táncos produkciókat láthatott a közönség Fotó: JT

Bebes István polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a néptánc hagyományai folyamatosan megjelennek a városban a különböző rendezvényeken, amivel a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes igyekszik a magyar kulturális értékeket közvetíteni. A májusfa-kitáncoláson összegyűlt művészeti csoportok között barátságok alakultak ki, ilyenkor az elmúlt egy év élményeit megoszthatják egymással a fiatalok, akik nemcsak a zsűrinek, hanem legfőképpen egymásnak táncolnak, kiélvezve annak minden örömteli pillanatát. A versenyt gálaműsor, a májusfa kitáncolása követte, majd táncházzal zárták a napot.

A koreográfiákat négytagú zsűri értékelte, a legjobb produkciók pedig a néptáncszövetség 2019-es Területi Antológiájára jutottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában