jubileumi évad

2019.09.17. 14:00

A Meseboltban otthon van a tündér

Megint valami nagyon szép és fontos született a Mesebolt Bábszínházban: bemutatták a Lenka és a tündér című Michael Ende-előadást, elindult a jubileumi évad.

Vas Népe

Rumi Zsófi tervező világában: Varga Bori – ő a tündér, ő mozgatja ezt a varázslatos világot

Fotó: Cseh Gábor

Lenka egészen hétköznapi kislány. Szeret iskolába járni, szeret játszani, szereti a szüleit, csak hát… Őszintén szólva nem mindig szeret szót fogadni. Apa és Anya gyakran túl szigorúak vele, Lenka legalábbis ezt így érzi.

Bizony minden teljesen más lenne, ha a szülők nem lennének annyival nagyobbak! Ki más tudna ebben a nehéz ügyben segíteni, mint egy igazi kívánságteljesítő tündér, Titokzatos Teodóra? Ha egy dühös kislány varázserőre tesz szert, akkor garantált a bonyodalom, az előre nem látható helyzetek sokasága. Michael Ende világhírű meséje különleges, izgalmas bábtechnikák segítségével elevenedik meg a Mesebolt Bábszínház színpadán, sok humorral, némi bölcsességgel és rengeteg mesélőkedvvel. Az előadás létrejöttét támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ahogy az ajánló mondja: Lenka története egy örökké érvényes problémát jár körül, a szülő-gyermek konfliktust. Egy átlagos, szerető családban is óhatatlanul keletkeznek súrlódások. Ezek kezelése roppant fontos, és ha a szülőknek nincs idejük, türelmük megmagyarázni a világ működését gyermeküknek, akkor rengeteg csalódás, sérelem maradhat a serdületlen lélekben.

Lenka – egy tündér segítségével – arra a varázslatos képességre tesz szert, hogy bármikor lekicsinyítheti a neki ellentmondó szüleit.

Hogy mi lesz ebből? Meg kell nézni az előadást!

Rumi Zsófi tervező világában: Varga Bori – ő a tündér, ő mozgatja ezt
a varázslatos világot
Fotó: Cseh Gábor

Michael Ende meséjét bábszínpadra írta és rendezte: Veres András. Tervező: Rumi Zsófia, zene: Kiss Dávid, játssza: Varga Bori (aki különben is tündér).

A négy éven felülieknek ajánlott előadást a felnőtteknek is látniuk kell – és nem csak azért, mert a probléma gyereket, felnőttet egyaránt érint. Persze azért is. Ez volt az első bemutató a jubileumi évadban. Jövőre 25 éves a bábszínház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában