könyvbemutató

2019.12.18. 08:15

Luxusalbum Torjay Valter életművéről

Torjay Valter festőművész, művészettörténész Önvallomás című könyvét mutatják be a megyeházán december 19-én, csütörtökön 18 órától.

Merklin Tímea

Az album

Fotó: VN

Az alkotónak nemrég még reménye sem volt arra, hogy valaha könyv születik majd róla, nemhogy egy ilyen reprezentatív, háromszáz képes, igényes papírra álmodott album, amilyet megjelentetett a Szülőföld Kiadó.

Az album
Fotó: VN/Torjay Valter: Önvallomás

Torjay Valter azt mondja, véletlenül találkozott Farkas Csabával, a kiadó vezetőjével, aki régóta figyelemmel kísérte művészettörténeti, festészeti, tanári és nem utolsósorban városvédelmi munkáját, s felajánlotta, hogy készít egy könyvet róla. Hetven oldal szöveget kért, Torjay Valter maga írta meg: se nem memoár, se nem önéletrajz, se nem tudományos monográfia, hanem ezek egyvelege.

Fotó: VN/Torjay Valter: Önvallomás

– Soha nem született rólam még egy leporelló sem, kívül esek a hivatalos művészeti életen, nagyon meglepődtem Farkas Csaba ajánlatán – mondta Torjay Valter boldogan. – Megnyúlt az arcom akkor, most meg pláne elfehéredett a luxusalbum láttán, ami elkészült. Nem tesz rossz lóra senki, aki megnézi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában