zene

2020.01.05. 19:48

Állva tapsolt a bécsi közönség a kőszegi fúvósok koncertjén

Az osztrák fővárosban időző Sakuragaoka Gauken japán középiskola fúvószenekara hívta közreműködőnek újévi koncertjére Kőszeg Város Koncertfúvószenekarát.

Tóth Kata

Jó akusztikájú koncertterem a bécsi MuTh Saal Fotó: VN/BB

Fotó: © Unger Tamás

Évekkel korábbról, még a Kőszegi Vonósok vezetője, Uwe Scheer révén ismeri egymást a japán és a kőszegi zenekar, 2015-ben közös újévi hangversenyt is adtak Kőszegen. Most a kelet-ázsiai szigetországból érkező középiskolások december végi európai tanulmányútjuk egyik utolsó állomására, a világhírű Wiener Sängerknaben koncerttermébe invitálták magyar vendégeiket.

Jó akusztikájú koncertterem a bécsi MuTh Saal Fotó: VN/BB

Szilágyi Miklós karnagy elmondta: négy műből álló önálló repertoárral készültek, tavaly bemutatott darabjával és könnyűzenei feldolgozásokkal – Phil Collins-egyveleggel, egy az 1969-es woodstocki fesztivált idéző montázzsal és egy ABBA-válogatással. A jó hangulatú és meglehetősen színes programot a Radetzky-induló zárta, amit a karmesterek felváltva vezényeltek, a közönség pedig állva tapsolt a zenészeknek.

A kőszegi muzsikosok és kísérőik, összesen több mint százan képviselték a várost Bécsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában