Koncert

2020.02.11. 07:00

Ismét telt házas koncerten tapsoltak a fúvószenekarnak Vasváron

Az, hogy a városban az új évet köszöntő fúvóskoncertet jó pár héttel az esztendő első napjai után rendezik meg, már hagyomány – egy néhány évvel ezelőtti hóviharos évkezdetnek köszönhetően.

Pogács Mónika

Minden fontos elem együtt volt egy hamisítatlan újévköszöntő hangversenyhez idén is: egy több mint negyventagú együttes, kiváló muzsikák nemcsak a koncertfúvós „irodalomból”, hanem a klasszikus komolyzene, illetve az igényes könnyű műfaj világából is. Nem utolsósorban a hangverseny fontos eleme volt a hálás közönség, amely minden egyes produkciót tapssal jutalmazott.

Volt pezsgő és koccintás is újévi elemként, ami a két műsorrészt választotta el egymástól. A lelkes, fiatal és középkorú zenészek, énekesek, szólisták kiváló műsort adtak. A hangverseny motorja, lelke Szabó Zoltán, a zeneiskola igazgatója, az est karnagya pedig igazán jó hangulatfelelősnek bizonyult.

A fúvósok hangversenyének motorja, lelke Szabó Zoltán, a zeneiskola igazgatója volt
Fotó: Laki László

– Zenekarvezetőként azért sincs könnyű dolgom, mert az együttes tagsága folyton változó – mondta el Szabó Zoltán karnagy a műsor elején a közönségnek. Hozzátette: – A zeneiskolai növendékek ugyanis fiatalon bekerülnek a csapatba – idén is üdvözöltek egy új tagot –, és a közös, zenekari muzsikálásban egyre ügyesebbek, rutinosabbak lesznek az évek során. Aztán a továbbtanulás, a munka rendre elszólítja a zenészeket, helyükre ismét a fiatalabbak kerülnek, akikkel újraindul a folyamat.

A kétórás koncert változatosra sikerült. A muzsikusok egységesen, színesen, meggyőzően zenéltek együtt, jó hangulatú, műfajokban gazdag műsort adtak. A sok egyéni teljesítmény érett zenekari hangzásban egyesült, amelyet a színházteremben csaknem telt ház előtt mutathattak be a zeneiskolások, közönségük örömére.

Ezek is érdekelhetik