Új hely a macskák szerelmeseinek

2020.03.28. 07:00

A különleges múzeumot Krakkóban a kötelező látnivalók közé sorolják

A macskák szerelmeseinek kedvéért új hely nyílt Krakkóban: a Macskamúzeumot egy macskaszerető ukrán pár, Nataliya Koshivaya és férje hozta létre.

NA

Forrás: ARCHÍV

Koshivaya macskagyűjtő szenvedélye 15 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy barátja apró macskafi gurát ajándékozott neki. A pár egyre növekvő gyűjteményét végül egy múzeummá alakított, apró helyiségben mutatták be – számolt be a travelo.hu. A kis múzeum kevésbé kapcsolódik a macskák és a macskák tulajdonlásának történetéhez, sokkal inkább a macskához kapcsolódó ajándékok és felszerelések galériája.

Fotó: ARCHÍV

A macskaalakú háztartási cikkek, például a szappanadagolók, a szivacstartók és a teáskannák mellett a macskaminták is megjelennek hógömbökben, festményeken, párnákon, illetve fi gurák, szobrok formájában, amelyek a világ minden tájáról érkeztek. Az apró múzeum ezer figurát tartalmaz, amelyek körülbelül 15 négyzetméterre vannak besűrítve. A múzeum jelenleg 4,5 csillagos besorolással rendelkezik a Trip Advisor oldalán, és Krakkóban a kötelező látnivalók közé sorolják. Ha vége a járványveszélynek, és arra járnak, ki ne hagyják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!