tájékoztatás

2020.04.11. 12:05

A Rózsabors Műhely bejutott a Versünnep Fesztivál 2020-as döntőjébe

A zenekar pénteken e-mailben kapott értesítést attól, hogy bejutott a budapesti Versünnep Alapítvány által szervezett Versünnep Fesztivál 2020-as professzionális kategóriájának döntőjébe – olvasható tájékoztatásukban.

vaol.hu

Fotó: Rózsabors Műhely

Az országos irodalmi fesztivál professzionális kategóriájának elődöntői márciusban zajlottak. A basszusgitár, ének, gitár, ütőhangszerek felállásban működő együttes a március 1-i elődöntőn vett részt, amit a Petőfi Irodalmi Múzeumban rendeztek meg. A műhely tagjainak előadásában Csoóri Sándor Virágoznak a gesztenyék című versének megzenésítését valamint Devecsery László Tájkép című versének megzenésítését hallhatta a közönség és a zsűri. A Versünnep zsűrijének elnöke Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész, rendező volt. A zsűri további tagjai Kolti Helga, a Magyar Kultúra Lovagi címével kitüntetett színművész, a Versünnep Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Sződy Szilárd Radnóti-díjas dramaturg, rendező és Weinberger Attila Kulturális Érdemrend Lovagi Fokozatával kitüntetett zeneszerző, előadóművész voltak.

Fotó: Rózsabors Műhely

Bár a járványügyi helyzet miatt a döntőt későbbi időpontban rendezik meg a szervezők, a Rózsabors Műhely tagjai örömmel várják a megmérettetést – tájékoztatta lapunkat Nagy Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában