Több rendezvény is elmarad

2020.04.01. 10:00

Minden napra kultúra! – A Pannon Kapu Kulturális Egyesület vezetője gondoskodik róla

Múlt pénteken lett volna az első bemutatkozása a tavaly megalakult színjátszókörnek. Hatalmas trauma mindenkinek a kijárási korlátozás, de Hrabovszky-Orth Katinka úgy áll hozzá a helyzethez: ha hosszú időbe is telik, újra fognak mindent építeni!

Tersztyánszky Krisztina

A Szerelmesek fesztiválja már biztosan elmarad

Fotó: VN-archív

Mivel a jelenetekben sok a mozgás és a csapat jó része gyerek, a próbák igénylik a személyes kontaktust, azt nem lehet a virtuális térben folytatni. Ám Katinka a meglévő felvételeket elemezve már dolgozik rajta, hogy ha egyszer majd újra lehet kezdeni a munkát, mit javít rajta, hogyan bővíti ki az elmaradt előadást.

Hiába van zárva a színház hetek óta a kiállítások és egyéb programok előtt, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület vezetője gondoskodik róla, hogy közösségi oldalukon keresztül az itt élőket minden egyes napon érje valami kulturális behatás. Reggel-este verseket, filmeket, interjúkat, színházi előadások felvételeit linkeli be egy-egy rövid ajánlással. Egy kolléganő pedig már dolgozik az egyesület új honlapján, amely ínycsiklandozó módon, sok-sok archív fotóval, videóval segít majd átvészelni a kultúraínséges napokat.

A Szerelmesek fesztiválja már biztosan elmarad
Fotó: VN-archív

Hrabovszky-Orth Katinka otthon is folyamatosan intézi az egyesület ügyeit, valamennyi vonalas telefonhívás is nála csörög.

A nagy gonddal felépített nyári rendezvényekből a május 1-jei kirakodóvásár és a Szerelmesek Fesztiválja már biztosan elmarad, a többi tekintetében még várják a további instrukciókat. Addig is, amíg hozzá lehet fogni az erkölcsi és gazdasági újraépítkezéshez, az éter csatornáin közvetítik a biztató üzeneteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában