Fesztivál minden jóval

2020.09.01. 07:00

Közeleg a Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó

A 40 éves Soltis Lajos Színház szeptember 9–13-a között gazdag programmal várja az érdeklődőket. A fesztivál célja a találkozás.

Vas Népe

Szökés. Orosz Ákos a bencés kolostor pincéjében szeptember 10-én

Fotó: VN/SLOSZT/Szkárossy Zsuzsa

„Olyan társulatokat szólítunk meg, melyek a közösségi gondolkodás, a társadalmi problémákra való érzékenység, a nyitottság és az elfogadás értékei mentén működnek és hoznak létre előadásokat különböző korosztályok számára” – olvasható az ajánlóban.

A találkozó öt napja alatt 6 helyszínen 13 csapat 16 produkcióját láthatja a közönség.

A programban a progresszívebb szemléletű előadások mellett helyet kapott zenés szórakoztató előadás, színházi nevelési program, monodráma, valamint diákoknak és gyermekeknek szóló előadás is.

Szökés. Orosz Ákos a bencés kolostor pincéjében szeptember 10-én
Fotó: VN/SLOSZT/Szkárossy Zsuzsa

Ami az előzményeket illeti: 2003-ban az egykori művészeti vezető, a neves vajdasági színész, rendező, a 2000-ben autóbaleset során elhunyt Soltis Lajos emlékére hozták létre a találkozót, amely azóta az alternatív, független, amatőr társulatok fontos találkozóhelyévé vált. A fesztivállal az egykori társaknak is emléket kíván állítani a társulat: Kurucz László és Figer Szabina nevét viseli a legjobb férfi és legjobb női színésznek járó díj.

A találkozó fődíját a legjobbnak ítélt előadás viheti haza, Soltis Lajos nevével.

Az előadásokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A fesztivál fő támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Celldömölk önkormányzata, Vas Megye Közgyűlésének Elnöke. A részletes program a színház honlapján elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában