Fegyelem és öröm

2020.09.15. 07:00

Magas minőség a 11. országos Soltis-találkozón

Maszkos fegyelmezettség és áradó öröm, valamint a minőség nagy koncentrációja: ez volt a 11. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó.

Ölbei Lívia

A szerző, a rendező és a játékos. Fodor Katalin a KiNŐttem című előadásban

Fotó: VN/Mihácsi Veronika

Szűcs Katalin Ágnes főszerkesztő, színikritikus visszajáró vendégként nemcsak a Soltis-fesztivált mindig is jellemző jó hangulatot és a szokásos minőséget, hanem az ezúttal különösen és kiegyenlítetten magas színvonalat is kiemelte a díjátadón. A válogatás Nagy Zsuzsi érdeme. És bár a vírushelyzetre tekintettel többen lemondták a részvételt, négy nap alatt így is tíz produkciót láthatott a közönség.

A szerző, a rendező és a játékos. Fodor Katalin a KiNŐttem című előadásban
Fotó: VN/Mihácsi Veronika

Szabó Tibor, a WSSZ művésze először volt itt szakmai vendég. Mint mondta, rendkívül boldoggá teszi, hogy bepillantást nyerhetett a független színházi világba: mint valami kincsesládába. Nagy Gábor, a házigazda Soltis Lajos Színház igazgatója a Garázsbanda koncertszínházi előadásával csúcsra járatott fesztivál záróestjén a viszontlátás reményében búcsúzott. Kevesebb vírust – és több ölelést.

A fesztivál fődíját, a Soltis Lajos-díjat Fodor Katalin KiNŐttem című előadása kapta.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kultura/helyi-kultura/a-viz-folott-es-a-viz-alatt-megvan-a-11-celli-sloszt-madzagja-4262537/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában