Áthallások az udvaron

2020.09.04. 07:00

Megkezdődött a könyvtári klubélet, lesz könyvvásár is Sárváron

A könyvtárban újraindulnak a klubrendezvények. Elsőként a zenei klub évadnyitó estjén, a Nádasdy-vár kamaraudvarán Gerbert Judit és Kovács Ervin duettje tartott Áthallások címmel bemutatót a zenék sokféleségéről és hasonlóságáról.

Pajor András

Gerbert Judit és Kovács Ervin a Nádasdy-vár kamaraudvarán

Fotó: Pajor András

Gerbert Judit tizenkét évig a Győri Nemzeti Színházban játszott, 2012-től ismét főként Vas megyében találkozhatunk vele. Rendszeresen tart Ringató foglalkozásokat és lép fel a régió különböző rendezvényein irodalmi estjeivel, zenés összeállításaival.

Gerbert Judit és Kovács Ervin a Nádasdy-vár kamaraudvarán
Fotó: Pajor András

A szombathelyi Kovács Ervin gitárost a középkorosztály az S.Top és a Dózis zenekarból ismerheti. A soproni Tandem zenekar tagjaként fellépett a TNT-vel, Kozsóval, az Irigy Hónaljmiriggyel, a Bonbonnal, a V-Tech-kel, Nagy Feróval és Pataki Attilával is. A fiatalabbak az internetnek köszönhetően több mint egymilliós megtekintettségű videóiból is hallhattak róla.

Régóta ismerték egymás munkásságát, de csak 2019-ben léptek fel először együtt.

Kiderült, hogy hasonlóan gondolkodnak a zenéről. Hangbeállás gyanánt kezdtek improvizálni közismert magyar népdalokra. Ebből született az ötlet, hogy egy egész műsor készüljön, amely bemutatja a zenék sokféleségében is meglévő hasonlóságot. Ezzel a műsorral indult a zenei klub szezonja a könyvtárban.

A Nőszemközt Pirivel sorozat a márciusban elmaradt beszélgetéssel folytatódik szeptember 4-én, pénteken. Az est vendége Temesi Patrícia.

Szeptember 9-én, szerdán a Sylvester Könyvbarátok Klubja ünnepli tízéves fennállását.

A jubileumi est meghívottja Grecsó Krisztián Libri-közönségdíjas író, új köteteinek bemutatójával.

Az AniYume japán klubban szeptember 23- án Mészáros Marianna a japán professzorok nevéhez fűződő erdőterápiáról beszél. Az állományból kivont könyvek vásárát szeptember 7–12-éig rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában