Koronavírus-gyanú a szombathelyi színházban – A Pál utcai fiúk elmaradnak a hónapban

A Wöres Sándor Színház épületének teljeskörű fertőtlenítését szakemberekkel elvégeztették.

vaol.hu

Weörös Sándor színház, 20200414, ut, Szombathely, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Ahogy arról lapunk is beszámolt, október 13-tól október 20-ig járványügyi helyzet miatt bezárt a Weöres Sándor Színház.

A Weöres Sándor Színház hivatal közleményében arról tájékoztatja lapunkat és a közönséget, hogy, hogy A Pál utcai fiúk stábjának több tagjánál is felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja, valamint több, szoros kontaktot a járványügyi hatóság járványügyi megfigyelésbe utalt, így visszatérésük a színpadra bizonytalan ideig elhúzódik. Emiatt az októberre meghirdetett A Pál utcai fiúk című előadások elmaradnak, pótlásukra november, december hónapban kerül sor, bízva abban, hogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

A kontaktkutatás alapján abban bíznak, hogy a fertőzés nem érintette a többi előadásban dolgozót, így október 21-től a többi előadást megtartják. Természetesen ez kizárólag abban az esetben igaz, ha a járványügyi megfigyelés alatt nem merül fel újabb fertőzés gyanúja.

A színház épületének teljeskörű fertőtlenítését szakemberekkel elvégeztették, így az üzemi és a közönségforgalmi területeken egyaránt biztonságos körülmények fogadják dolgozóinkat és a közönséget.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kultura/helyi-kultura/a-jarvanyugyi-helyzetre-valo-tekintettel-elmaradnak-a-mesebolt-babszinhaz-eloadasai-4345303/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában