PLÁNtáló értelem és érzelem egységében

2020.11.18. 07:00

Kreatív vasi filmes műhelyek pályáztak

A PLÁN­táló címmel diákoknak meghirdetett filmes pályázat ismét bizonyította, hogy kreatív filmes műhelyek működnek a megyében.

Ölbei Lívia

Szabó Stefánia Epilógus című filmje nyert a pályázaton. Az alkotó Fortepán-fotókat használt

Fotó: VN/Agora

Az Agora Szombathelyi Kulturális Központ a Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Fesztivál részeként hirdette meg a PLÁNtálót. A pályaműveket – kisjátékfilmek érkeztek – Némethy Mária, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője és Boros Ferenc független dokumentumfilmes értékelte.

A zsűri döntése szerint az első helyen végzett Szabó Stefánia Epilógus című kisjátékfilmjével. A megosztott második helyen landolt Hajas Martin, Hajas Evelin, Pikács Antónia, Németh Laura, Németh Izabella, Pup Dorina, Kovács Kleopátra és Pup Donát Fekete című alkotása, valamint Márton Luca és Szabó Stefánia animációja, a Heat. A harmadik helyezettnek járó díjat a Rum-Kastély EGYMI-ben működő médiaszakkör kapta A kastély titka című moziért. Különdíjat ért Petró Boriska Pupet és Pécz Fanni Newspaper című filmje.

Szabó Stefánia Epilógus című filmje nyert a pályázaton. Az alkotó Fortepán-fotókat használt
Fotó: VN/Agora

Díjátadó sajnos most nem lehetett, a díjak átvételéről az alkotók külön értesítést kapnak.

Boros Ferenc kiemeli, hogy az idei PLÁNtáló termése ismét bizonyította: a megyében kiváló filmes műhelyek működnek. A Rum-Kastély szakköre régóta aktív – nem mellesleg fogyatékkal élő fiatalok világát kiteljesítve –, rendkívül ígéretes a kőszegi diákok és a góri műhely működése is.

Az első helyre sorolt Epilógus A gyertyák csonkig égnek című Márai-regényre épül – narráció: Gáti Oszkár –, miközben Fortepán-fotókon lepereg egy élet, fölvetődnek a nagy kérdések. Ebben a filmben nemcsak a gyönyörű képi világ, hanem érzelem és értelem egysége is megragadta a zsűrit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában