Hull a pelyhes

2020.12.06. 09:45

Fölgombolyítják az ünnepet: Mikulás-koncert a celli Soltis Lajos Színházból

Most (a vírushelyzetben) jól jön a Mikulás régi jó szokása, hogy rénszarvasszánon, a felhők közül, ráadásul titokban érkezik, hogy december 6-ára minden jóval teletöltse a kifényesített cipőket. A személyes találkozástól ezúttal el kell tekintenünk. Ha csak…

Ölbei Lívia

Fotó: VN/SLSZ

Mert a szemfüles Mikulás mégsem éri be ennyivel: üzenetet küld. Mint a celldömölki Soltis Lajos Színház Mikulása, akit a Gombolyag zenekar igyekszik előcsalogatni a rejtekéből. A Mikulás-váró koncertet a TV-Cell rögzítette, hogy minden kis- és nagy gyerekhez eljusson. Pont olyan ez, mintha az eget kémlelnénk, a rénszarvasszánt kutatva.

Az alkalomra díszbe öltözött a celli színház nemrég felújított előtere. Ezernyi mécses, földíszített karácsonyfa teremt ünnepi hangulatot, a zenészek lába előtt hógömbök – vagy inkább játékos gombolyagok. A Gombolyag zenekar fölgombolyítja az ünnepet. Gregorich Domonkos – persze, hogy ő visel rénszarvasos pulóvert -, Gregorich Bálint, Tarczi Réka és Gregorich Zsófia, akinek ragyogása minden megdermedt szívet képes fölolvasztani. És sokféle hangszer. A Hull a pelyhes fehér hóval indítanak – „Jöjj el kedves Télapó” -, aztán jönnek sorban a valahonnan nagyon ismerős, hol elringató, hol vidáman csilingelő dallamok.

Fotó: VN/SLSZ

Hogy ennyi kedves invitálás elég-e a celli Mikulásnak ahhoz, hogy ő maga is megjelenjen a színházi mesevilágban, a tévéfelvétel végén kiderül. Érdemes megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában