A Celldömölki Városi Általános Iskola kisdiákjai

2020.12.15. 07:00

Tücsökciripelés online – Három fesztiválra nevezett a járvány idején a celli bábcsoport

Egy éve még nem gondolta volna, hogy a bábosok tevékenysége részben átkerül az online világba – mondja Nagy Márta, a Celldömölki Városi Általános Iskola Tücsök bábcsoportjának vezetője. Már újra jönnek a sikerek is.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/Ónodi István

A nagy múltú – és szó szerint párját ritkító – gyerekbábcsoport sokat megért már Nagy Márta vezetésével, az utóbbi években például rendszeres, mindig visszavárt és díjakkal elismert fellépői voltak a gyerekbábosok egri országos fesztiváljának. – Egy évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy a Tücsök bábcsoport tevékenysége részben átkerül az online világba – mondja most Nagy Márta, hozzátéve: – Nagy szerencse, hogy bár időben és létszámban korlátozottan, de folyamatosan tudunk próbálni. Sőt! Már adódik némi sikerélmény is.

Három online fesztiválra nevezett a járvány idején a Tücsök: felvételt küldtek a kismarosi Teleház színjátszó és bábfesztiváljára, a Magyar Bábjátékos Egyesület által szervezett Játsszunk újra bábszínházat! vetélkedőre – és a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Diák-Szín-Tér címmel az idén is meghirdetett művészeti fesztiváljára. A celli online versengés különdíjat hozott a Tücsök bábcsoport 2.B-s játékosainak, akik a Zsiga és Hápi című mesével készültek. A másik két verseny eredményéről később, várhatóan tavasszal kapnak információt.

Nagy Márta most – a járványra való tekintettel – tulajdonképpen nem is egy, hanem hat csoporttal dolgozik: hat osztályból jelentkeztek a tanévben „tücsöknek”. De mert csak egy osztályból valók találkozhatnak, minden osztály bábosai külön kis társulattá változtak. A 2. b-ből eredetileg négyen jöttek, végül hárman maradtak: a négy szereplőre írt Zsiga és Hápi mesét hárman játsszák. A gyáva kiskutya és a „túl bátor” kiskacsa egymást tanítja: ki-ki levetkőzi rossz tulajdonságait.

Nagy Márta felnőtt bábcsoportja most szünetel (a KMKK is zárva), a torna azonban működik: online. Ezt se hitte volna.

Kiemelt képünkön: Romhányi Ákos, Kelemen Lili és Kelemen Fanni – a Zsiga és Hápi szereplői. Az előadásról felvétel készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában