Bérletes tavasz

2021.03.05. 07:00

Elindult a Mesebolt Bábszínház tavaszi bérletértékesítési időszaka

A bábszínház online előadásaival két korosztályt, az óvodásokat és az általános iskolásokat célozza meg.

Polgár Patrícia

Fotó: Mesebolt Bábszínház

A gyerekek azonban nemcsak bábjátékokat láthatnak a színház munkatársainak tolmácsolásában: közös daltanulásra és kézműveskedésre is várják őket a képernyők elé – így volt ez a járványhelyzetre való tekintettel, próbaképpen elindított téli online bérletsorozatban is. A felvett bemutatók egy része kifejezetten erre a bérletes alkalomra készült, elsősorban a téli – és most a tavaszi ünnepkör eseményeihez igazodva. A hagyomány és korszerűség – és a kettő kreatív összefonódása – kezdettől jelen van.

A Tavaszköszöntő néven elindított bérlet az óvodásoknak és a kisiskolásoknak szól. Az ovis sorozat március–áprilisi online előadása a Varázsmese címet viseli. Ebben az összeállításban a gyerekek láthatnak egy körülbelül húszperces bábos játékot Furulyás Palkóról, majd tavaszköszöntő népdalokat tanulhatnak.

Az iskolás előadás-sorozat március–áprilisi, Pörög az időkerék – Szent Márton élete és példája című produkciójában Galuska László Pál Szent Márton köpenye című bábos játékát láthatják, majd megismerkedhetnek néhány ludas népi játékkal, népdallal is. A dalok szövegét és kottáját e-mailben kiküldik az intézményekbe, hogy minél könnyebb és eredményesebb legyen a játékos tanulás, az alkotókkal való együttműködés: a társalkotás. Az összeállítások ezúttal is tartalmaznak „extra menüt”, amelyben szakszerű útmutatással kézműveskedni hívják a gyerekeket. A bérlet további programjai hasonlóképpen épülnek fel: bábjáték, népdaltanítás és kézműves-foglalkozás szerepel bennük. A végleges bérleteslétszám leadásának határideje ma lejár, még érdemes élni a különleges lehetőséggel. Egyéni bérletvásárlásra most nincs lehetőség, csak intézmények jelentkezését várják.

Kiemelt képünkön: A Márton-játék is helyet kapott a programban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában