Bemutató

2021.10.15. 07:00

Bővült a Répce-vidéki antológia

Bemutatták az Akik tollat fogtak – A Répce-vidék költőinek antológiája második, javított és bővített kiadását a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtárban.

Polgár Patrícia

20211006 Répcelak Bemutatták az Akik tollat fogtak – A Répce-vidék költőinek antológiája című kötet második, javított és bővített kiadását a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtárban. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész mond beszédet

Fotó: Szendi Péter

Az író-olvasó találkozót megelőzően dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, a kiadványt gondozó alapítvány vezetője kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy a második kiadással sikerült eljutni Répcelakra is, hiszen ezt az előzővel annak bemutatásakor nem tudták megtenni. Ezt követően Sági Ferenc, a könyv szerkesztője ismertette a kötet megszületésének körülményeit.

Felidézte, hogy a Répce menti települések egyesületek, szervezetek és kulturális csoportok, események révén hosszú évek óta építik közösségüket. Jelentek már meg Répce menti mesék kötetbe gyűjtve, 2017-ben a költészet napján pedig a vidék szerzőinek munkásságán alapuló verseskötet első kiadása is napvilágot látott. A kiadvány tartalmazott néhány elírást – az új kötetben azonban ezeket az apró pontatlanságokat helyre tették, és lehetőséget adtak a szerzőknek arra is, hogy az első kötetben szereplő verseiket kicseréljék. Többen éltek is ezzel: a Répcelakon élő Kondra Katalinnak például csupa új versével ismerkedhetünk meg. Az esemény zárásaként a jelen lévő költők – Kondra Katalin, Devecseri Zoltán, dr. Galiotti Csaba, Orbán György, Sárváry László, Tóthárpád Ferenc – mutatkoztak be verseikkel a közönségnek.

Kiemelt képünkön: Sági Ferenc és dr. Fűzfa Balázs a könyvbemutatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában