Megállapodás

2022.05.11. 07:00

A kultúra költségei - Szentgotthárd és a térség minden korosztályának szórakozási lehetőségei

A kulturális rendezvénykeret felhasználásáról szóló együttműködési megállapodást néhány napja írta alá Hrabovszky-Orth Katinka, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke és Huszár Gábor polgármester.

Tóth Judit

Huszár Gábor és Hrabovszky-Orth Katinka

Forrás: VN/Szép Renáta

Szentgotthárdon a közművelődési feladatokat hosszú évek óta a Pannon Kapu Kulturális Egyesület látja el az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. Az egyesület arra törekszik, hogy a város és a térség minden korosztályának szórakozási lehetőséget biztosítson. A feladatok ellátását a város költségvetése finanszírozza, az aktuális megállapodás szerint évente 39,15 millió forint összegben. 

A rendezvények mellett ez a támogatás fedezi többek között az egyesületnél foglalkoztatottak költségeit és a színházépület üzemeltetésével járó kiadásokat is. A város kulturális életét színesítő és nagyobb érdeklődésre számottevő fesztiválok, programok szervezése ebből az összegből azonban nehezen lenne megvalósítható, így az önkormányzat a kiemelt rendezvényekhez – Majális, Hopplá Fesztivál, Szerelmesek Fesztiválja, Szentgotthárdi Történelmi Napok, Augusztus 20., Zöld Szentgotthárd, Karácsony Határok Nélkül – további 25 millió forintos keretet biztosít idén az egyesületnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában