Összművészeti fesztivál

2022.05.27. 08:00

Kezdődik a fesztivál a Weöres Sándor Színházban

A teljesség felé címmel kezdődik ma összművészeti fesztivál a Weöres Sándor Színházban, Szombathelyen élő és alkotó művészek, együttesek részvételével.

VN

Nagyvárosi bujdosók. Az Ungaresca előadása ezúttal a WSSZ nagyszínpadán

Forrás: VN/WSSZ

S. Horváth Ildikó grafikus és Stekovics Gáspár fotográfus, képzőművész 10 év című kiállítása nyitja a fesztivált ma 18 órakor az aulában, Nagy Anna esztéta ajánlásával. Az Ungaresca Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncjátékát 19 órától a nagyszínpadon láthatja a közönség. A program ingyenes, de regisztrálni szükséges. Szombaton 17 órakor kezdődik az Életünk folyóirat Szombathelyi Thália című különszámának bemutatója a stúdiószínpadon (ez is ingyenes, de regisztrálni kell). 

A nagyszínpadon 80 hang a Föld körül címmel a Bozsodi Quartett ad koncertet 19 órától – vendég: Szabó Tibor színművész, a WSSZ igazgatója –, a Márkus Emília Terem 20.30-tól Lamatin Klubbá alakul, a Borbély Műhely koncertezik. Vasárnap 15 órakor Fényút címmel indul zenés utazás Pilinszky János meséi alapján, a családi programnak a Márkus-terem ad helyet. A koncert ötletgazdája Újhelyi Annamária Kinga Jászai-díjas színművész, a Magyar Művészeti Akadémia Kutatóintézetének ösztöndíjasa.

 Csöngéről a végtelenbe – Weöres Sándor varázslatos világa címmel pedig Fűzfa Balázs irodalomtörténész tart előadást 17 órától a stúdiószínpadon (a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött). Vasárnap 19 órakor gálával ér véget az első fesztivál: átadják a Holdbeli csónakos-díjakat – az évad legkiemelkedőbb szakmai teljesítményeiért –, közreműködnek a jövőre 15 éves Weöres Sándor Színház társulatának tagjai és az Isis Big Band. A gála után állófogadás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában