Különleges járat indult

2022.09.30. 13:00

A népmese napján - Mi is felszálltunk a szombathelyi mesebuszra Benedek Elek születésnapján - fotók

Mesebusz-körjáratot indított a népmese napja - Benedek Elek születésnapja - alkalmából a Blaguss-Agora pénteken délelőtt Szombathelyen. Az első járaton megtartották a "Kerek kerék" címmel gyerekeknek kiírt meseillusztrációs rajzpályázat díjkiosztóját is.

Bege Botond

Forrás: Szendi Péter

A gyerekek nagy örömmel és izgatottsággal várták az indulást. Nagy mosollyal keresték munkáikat a buszon. Amint Némedi Árpád, a Weöres Sándor Színház színésze elkezdte az első mesét, a buszon teljes csönd lett úrrá. Voltak kicsik, akik társuk vállára tették fejüket - és épphogy nem aludtak el a mesét hallgatva.

A különleges járathoz is kapcsolódott a „Kerek kerék” címmel az Agora kulturális központ  által kiírt meseillusztrációs rajzpályázat, amelynek nyerteseit az első járaton hirdették ki, a díjakat a hely szűkössége miatt az út végén, az állomáson adták át. A  pályázatra beküldött rajzokat a mesebusz oldalán állították ki. A minikiállítást még sokáig láthatják a 29A járat utasai. A pályázaton díjat nyert: Bödey Boglárka, Kulcsár Gergely, Rosta Gábor, Tőke Dorottya, Cser Milán, Fekete Leonidász, Forgács Márió, Simon Dávid.

Összesen négy alkalommal indult el a busz pénteken,  a kicsiknek mesét mondott: Némedi Árpád színművész, Takács Zsolt kosárlabdázó, Császár Erika  bábművész, Merklin Ferenc  előadó és Varga Albin, a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában