Megnyitó

2022.09.26. 13:00

A Szent Mihály-kápolnától Velencén át a Ság keresztjéig - Kiállítás a KMKK-ban - fotók

Ölbei Lívia

Forrás: Németh Tamás

G. Szabó Pálma és Göcsey József (főleg) tájképei október 21-éig láthatók a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Móritz Galériájának falain. Az utazások benyomásait őrző festmények Capritól Velencén át a vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolnáig vezetnek. 

A megnyitón Bene Csilla - Göcsey József hajdani rajzszakkörös társa Celldömölkön - föltette a kérdést, hogy vajon a festőházaspár azért utazik-e annyit, hogy festhessen - vagy azért fest, hogy utazhasson. A kérdésre egyértelmű válasz nem érkezett - de az életútban mégis ott rejlik. Göcsey József 1957-ben született Celldömölkön, 1980-ban a szegedi tanárképző főiskolán végzett rajz-biológia szakon. 1986-ban kitüntetéssel diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán, Gerzson Pál volt a mestere. A 80-as évek elején Vajda János professzor Az emberi test című kötetének illusztrálására kapott megbízást. Festőművészként eleinte nonfiguratív alkotások kerültek ki a keze alól (a celli kiállításra is hozott néhányat mutatóba), aztán szabadúszó festőként áttért a tájfestészetre. 

Felesége, a keszthelyi születésű G. Szabó Pálma  reklámgrafikusként és kiállításrendezőként végzett, a 80-as évek elején a Képcsarnok kiállításrendezője volt. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (csakúgy, mint Göcsey József), valamint a Képzőművészek Szövetsége Renée Társaságának. Néhány portré jellegű képet is hozott, de zömében ő is a tájképeiből válogatott a celli tárlatra, amelynek megnyitóján Fehér László polgármester köszöntője és Bene Csilla tanárnő megnyitója után a celli zeneiskola növendékei muzsikáltak. 

A kiállításon a Ság hegy is felfedezhető - ezzel a kiállítással köszöntött be a szüreti napok programja. A Sághegyi Szüreti Napok véget ért, az Újra itthon című kiállítás október 21-éig nyitva tart a KMKK-ban. ÖL


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában