Húszéves jubileumot ültek

2022.09.14. 20:00

Az oladi templom kincsei a csoportok, az egyházi közösségek

Konkoly István megyés püspök 2002. szeptember 8-án szentelte meg az oladi lakótelep templomát. Az esemény huszadik évfordulóján püspöki szentmisén ünnepeltek a hívek vasárnap.

Tömböly Ágnes

Az oladi az egyházmegye legfiatalabb templomai közé tartozik

Fotó: Cseh Gábor

 Megtelt vasárnap este (is) az oladi lakótelep temploma, amelyet Batthyány-Strattmann László emlékére és a fátimai Szent Szűz tiszteletére állítottak 2002-ben. – A templom kövei holtak, ha nem töltik meg e tereket élettel azok a közösségek, melyeknek lelki otthont jelentenek e falak. A gondolat fordítva is igaz: az Isten háza a lelki megerősödés színhelye, a szeretet, a béke és az üdvösség műhelye – mondta el a huszadik évforduló kapcsán Gaál Sándor oladi plébános. Hozzátette: az oladi az egyházmegye legfiatalabb templomai közé tartozik.

 Nincsenek benne értékes festmények, szobrok, csodálatos műalkotások.

 – Kincseink azok a csoportok, közösségek, melyek tagjai nemcsak imádkoznak itt, hanem rendszeresen találkoznak, beszélgetnek, ünnepelnek, zarándokolnak – húzta alá a plébános. Majd sorolta a példákat: a Kolping, a felnőtt-bibliaóra és a nyugdíjascsoport, a karitász, a Szent György és a Szent Gellért Lovagrend, a kórustagok és a hittanosok is élettel töltik meg a templomot. 

A húszéves jubileum alkalmából dr. Székely János megyés püspök a befogadó templomról és az Istenben való hit erejéről is beszélt, a boldog tudatról: „Van valaki, aki a tenyerén tartja a világot és az életünket.” Az Oladi Általános Iskola jelen lévő diákjaihoz szólva intelemként azt fogalmazta meg: a legfontosabb tantárgy ebben a tanévben is a szeretet. Az ünnepi szentmise végén Gaál Sándor köszönte meg mindazok munkáját, akik két évtizeddel ezelőtt hozzájárultak az oladi templom megépítéséhez. Hosszan zúgott a taps Molnár János „templomépítő” esperesplébános számára, aki húsz évvel ezelőtt végig irányította a beruházást. 

Az ünnepi eseményen Hende Csaba országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar, Szombathely díszpolgára is megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában