A márkák, mint a kultúra hordozói

2022.09.19. 15:03

Kapcsok az országok között - Retro tárgyak kiállítása az az ELTE SEK-en - fotók

A kiállítás az Osztrák-Magyar Akció Alapítvány által támogatott, „A márkák, mint a kultúra hordozói. Az osztrák és a magyar termékek kultúra közvetítő szerepe”, a két ország saját márkáit összehasonlító kutatás részeként valósul meg.

Polgár Patrícia

Fotó: © Unger Tamás

A kiállításon köszöntőt mondott Lenkai Nóra, az ELTE SEK rektori biztosa. Megköszönte az egyetemen újonnan megalakult Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszék munkáját, ami nem csupán hazánkban, de országhatárainkon túl is öregbítik az intézmény hírnevét.

Dr. habil. Kovács László, tanszékvezető egyetemi docens nyitóbeszédében elmondta: az Innsbrucki Egyetemmel közös projektben az ottani nyelvész kollégákkal együtt azt vizsgálták különböző nyelvészeti és nem nyelvészeti eszközökkel, hogy az osztrák, illetve magyar márkák milyen értékeket közvetítenek a fogyasztók számára.

Kegyes Erika és Katharina Zipser, az Innsbrucki Egyetem kutatói elmondták: nagy örömükre szolgál a szombathelyi egyetemmel való közreműködés, amelynek eredménye egy, a kutatásban feltárt jelenségek bemutatását szolgáló könyv, amit a kiállításmegnyitót követően ismerhették meg közelebbről az érdeklődők. Kegyes Erika hozzátette: a projektben részt vevő hallgatóival egy féléven át tanulmányoztak magyar és osztrák márkákat és azt próbálták meg kideríteni, hogy azok milyen kulturális kapcsolatot építenek a két ország között.

A tárlat szeptember végéig tekinthető meg a C épületi aulában és a C 008-as terem melletti tárlóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában