Több kép is Finnországban készült

2022.09.26. 18:30

Természetfotók a galériában - Kártyás Gergő fotóiból nyílt kiállítás a Kölcsey gimnáziumban - fotók

Kártyás Gergő természetfotóiból nyílt kiállítás a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium galériájában. A tárlatban több olyan kép is van, amely Körmend testvérvárosában, Heinävesiben készült idén nyáron.

Tóth Judit

Forrás: Sznedi Péter

A fotókiállítás megnyitóján Laczó Tamás igazgató köszöntötte a megjelenteket. - Az idei év nyarán iskolánk két tanára és öt diákja Finnországba utazott, Körmend testvérvárosába, Heinävesibe egy pályázati lehetőségnek köszönhetően. A csoport tagja volt Kártyás Gergő is, aki telefonjával, fényképezőgépével rengeteg fotót készített az utazás során, ebből néhány darab a kiállításban is látható - mondta az intézményvezető, majd azt is hozzátette, hogy a tárlat ajándék is a Körmenden tartózkodó finn vendégeknek és a 35 éves körmendi Magyar- Finn Baráti Körnek. 

Forrás: Szendi Péter

A megnyitón elhangzott az is, hogy Kártyás Gergő 2016 óta készít természetfotókat, és már most számos magyar és nemzetközi elismerés birtokosa. - Bízunk abban, hogy Gergő karrierje lendületesen folytatódik majd, ebben a fotós szakma tudja támogatni. Igényes, rugalmas, kiválóan gondolkodó, ötletekkel teli, humoros fiatalemberről van szó, akiben az értelmi és az érzelmi intelligencia együtt van - méltatta a fiatal fotóst a gimnázium igazgatója. 

Zárásként a 17 éves körmendi gimnazista tárlatvezetést tartott a jelenlévőknek, a finneknek angol nyelven, a többieknek magyarul. Végül Leena Vlasoff, a finn delegáció vezetője ajándékkal köszöntötte a tehetséges fiatal alkotót.

Forrás: Szendi Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában