Nagyság

2022.10.01. 09:21

A zene világnapján "a mi Janinkról" a BDK-ban - Gál József új kötete Koncz János hegedűművészt mutatja be

VN

Könyvbemutató a Berzsenyi-könyvtárban. Középen a szerző, Gál József, a háttérben Horváth Imre

Fotó: © Cseh Gábor

A zene világnapja alkalmából mutatták be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gál József helytörténész "a mi Janink" címmel a szombathelyi születésű  hegedűművészt, zeneakadémiai tanárt, Koncz Jánost  (1894-1937) bemutató kötetét (elektronikus változat: https://konczverseny.hu/a-mi-janink/).

Az eseményen köszöntőt mondott Horváth Soma alpolgármester, a szerzőt Horváth Imre karnagy kérdezte. Közreműködtek a Bartók Béla Zeneiskola tanárai - Brandiszné Szép Emőke, Radványiné Novák Judit -, növendékei - Paksi Liza, Illés Klaudia -  és Brandisz Márton  intézményvezető-helyettes. 

Gál tanár úr - mint mindig - most is rendkívül alapos, körültekintő munkát végzett, a szép kiállítású kötet szerkesztője Mayer László, tervezője Bonyhádi Károly. Amint a szerző az előszóban írja: legújabb muzsikusportréjával is az volt az elsődleges célja, hogy a kimagasló művészi tehetség mellett fölmutassa az emberi nagyságot, tisztességet. A kötet kiadója a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola Alapítványa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában